Irene van Osch (Rotterdam, 1958) is een gepassioneerd componiste en pianiste. Na een carrière als internationaal expediteur, gespecialiseerd in Franstalige landen, heeft zij voor de muziek gekozen. Klassiek pianoles (16 jaar voornamelijk bij Annemieke de Koning) en begeleiding van de componisten Federico Mosquera Martínez en Marlies du Mosch volgden en leerden haar correct vorm te geven aan haar muzikale ideeën. 

Zij componeert onder andere voor piano solo, quatre-mains, viool of dwarsfluit met piano en voor kerkorgel in verschillende stijlen, variërend van neo- en modern klassiek tot milonga. Haar eigen signatuur is daarbij altijd aanwezig en herkenbaar. Kenmerkend voor haar muziek zijn gelaagdheid, diepgang en onverwachte wendingen: het is nooit wat het lijkt. Een voorbeeld en inspiratiebron voor haar zijn componisten als Francis Poulenc, Erik Satie, Sergei Prokofjev, Astor Piazzolla, Louis Andriessen en Jeroen van Veen.

In 2008 is zij met Arrangetto Music Productions gestart, oorspronkelijk om piano- arrangementen uit te geven, maar al snel hield zij zich alleen met componeren bezig. 

Irene’s werk is onder meer uitgevoerd door Antoinette Lammers (concertpianiste), Duo Delibes (Esther en Sara Gutiérrez Redondo, violiste Baden-Baden Philharmonie, resp. docent piano Codarts), Henk van Riel (organist) en Beth & Flo (pianoduo). 

Haar pianostukken voert zij ook zelf uit. Door haar toucher heeft zij een specifieke klank die past bij haar expressieve muziek. Zowel in haar composities als in haar uitvoeringen weet zij emotie bij de luisteraar over te brengen. 

Presentaties van haar werk, met toelichting over de beelden die zij erbij voor ogen heeft, geeft zij desgewenst ook in het Frans. 

Doordat Irene’s muziek erg beeldend is en bijzonder geschikt om op te tekenen, is zij samen met kunstenares en docente Hella De Boo begonnen workshops ‘Tekenen/Schilderen op Pianomuziek’ te geven. Hierin maken de deelnemers een tekening of een schilderij geïnspireerd door pianomuziek van Irene die zij live uitvoert.