Irene van Osch (Rotterdam, 1958) is een gepassioneerd componiste en pianiste. Zij componeert onder andere voor piano solo, quatre-mains, viool of dwarsfluit met piano en voor kerkorgel. Ondanks de verschillende stijlen waarin zij schrijft, is haar eigen signatuur altijd aanwezig en herkenbaar. Haar composities vertonen veel gelaagdheid, diepgang en onverwachte wendingen: het is nooit wat het lijkt.

Gemiddeld valt haar werk onder de noemer ‘modern klassiek’ en is het geïnspireerd door componisten als Francis Poulenc, Erik Satie en Sergei Prokofjev, maar ook door Astor Piazzolla, Louis Andriessen en Jeroen van Veen.

In 2008 is zij met Arrangetto Music Productions gestart, oorspronkelijk om piano-arrangementen uit te geven, maar al snel hield zij zich alleen met componeren bezig.

Irene’s werk wordt onder meer uitgevoerd door Antoinette Lammers (concertpianiste), Duo Delibes (Esther en Sara Gutiérrez Redondo, eerste violiste Baden-Baden Philharmonie, resp. docent piano Codarts), Henk van Riel (organist) en Beth & Flo (pianoduo).

Haar pianostukken voert zij echter ook zelf uit. Door haar toucher heeft zij een specifieke klank die past bij haar expressieve muziek. Zowel in haar composities als in haar uitvoeringen weet zij emotie bij de luisteraar over te brengen.

Presentaties van haar werk, met toelichting over de beelden die zij erbij voor ogen heeft, geeft zij ook in het Frans. 

Doordat Irene’s muziek erg beeldend is en bijzonder geschikt om op te tekenen, is zij samen met kunstenares en docente Hella De Boo begonnen workshops ‘Tekenen/Schilderen op Pianomuziek’ te geven. Hierin maken de deelnemers tekeningen of een schilderij geïnspireerd door pianomuziek van Irene die zij ter plekke live uitvoert.