Irene van Osch (Rotterdam, 1958) is een gepassioneerd componiste en pianiste. In haar jeugd heeft zij zichzelf piano leren spelen ‘op het gehoor’, hetgeen zich ontwikkelde tot arrangeren en componeren.

Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest als expediteur voor Franse opdrachtgevers nam zij privéles in klassiek piano (16 jaar o.a. bij Annemieke de Koning) en in compositie bij ervaren componisten zoals Marlies du Mosch en Federico Mosquera.

Om haar piano-arrangementen uit te geven is zij in 2008 met Arrangetto Music Productions begonnen. Vanaf dat moment is Irene zich ook op componeren gaan toeleggen. Haar compositie ‘Que La Pluie persiste’ behaalde in 2013 de halve finale in de Third Piano Composition Contest van Fidélio Editorial. Tegenwoordig componeert zij voor piano solo, quatre-mains, en piano en viool in verschillende stijlen.

‘Danser la Milonga dans le Noir’, geïnspireerd door een schilderij van Tineke Noordzij, wordt uitgevoerd door het gerenommeerde Spaanse Duo Delibes (Esther en Sara Gutiérrez, viool resp. piano). Deze compositie ging in première op 23 februari ’20 tijdens een concert in de Fonteinkerk in Rotterdam en is aan het programma van Duo Delibes toegevoegd.

Als pianiste speelt Irene haar eigen werk bij diverse gelegenheden, desgewenst met uitleg over haar composities. Dergelijke presentaties geeft zij ook in het Frans, zoals tijdens Fête de la Musique van 2015 en 2019 in Amsterdam.

‘It is impressive to hear you performing your music. You create a dreamy feeling. I can see beautiful paintings and dancers combined with your music.’

Kristina Sandulova/Concertpianiste

Samen met kunstenares/docente Hella De Boo organiseert Irene workshops ‘Tekenen/Schilderen op Pianomuziek’. Hierbij maken de deelnemers tekeningen of een schilderij geïnspireerd door composities van Irene die door haarzelf live worden gespeeld.