Irene van Osch (Rotterdam, 1958) is een gepassioneerd componiste en pianiste.
Zij componeert voor piano solo, quatre-mains, piano en viool, piano en dwarsfluit, en kerkorgel in verschillende stijlen; haar eigen signatuur is echter altijd herkenbaar.

Gemiddeld is haar werk onder de noemer ‘hedendaags klassiek’ te scharen en is het geïnspireerd door componisten als Astor Piazzolla, Erik Satie, Sergei Prokofjev, Francis Poulenc, Federico Mompou en Jeroen van Veen.

In 2008 is zij met Arrangetto Music Productions gestart, oorspronkelijk om piano-arrangementen uit te geven, maar al snel hield zij zich alleen met componeren bezig.

Als pianiste speelt Irene haar eigen werk bij diverse gelegenheden, desgewenst met uitleg over haar composities. Dergelijke presentaties geeft zij ook in het Frans, zoals tijdens Fête de la Musique van 2015 en 2019 in Amsterdam.

Samen met kunstenares /docente Hella De Boo organiseert zij workshops ‘Tekenen/Schilderen op Pianomuziek’. Hierbij maken de deelnemers tekeningen of een schilderij geïnspireerd door composities van Irene die zij ter plekke live uitvoert.